fbpx

Imagining the organisation of the future

naar meer yin-yang evenwicht in organisaties

BluePoint Antwerpen Business Center – vrijdag 18 mei 2018

Hoe zit het met jouw mannelijke en vrouwelijke leiderschapskwaliteiten? Zijn die in balans? En in welk type organisatie werk jij? Is er sprake van een klassieke top-down structuur (yang) of van een zelfsturende cultuur (yin)? Op de tweede themadag van OOTF gaan we op zoek naar de balans tussen die twee, om zo mee een antwoord te geven op de vraagstukken en dilemma’s in de bedrijfswereld.

Organisaties zijn van oudsher gericht op winst, groei en hiërarchie, met de focus op bevel en controle, op cijfers en expansie. We leven met andere woorden in een eerder mannelijke ‘yang’-cultuur.
Maar toch beseffen steeds meer mensen dat deze patriarchale aanpak niet meer past bij deze tijd.

OOTF wil zoeken naar een dieper en grondiger evenwicht tussen yin en yang. In de eerste plaats in onszelf, maar ook in de organisatie waarin we werken. Daarbij gaat het niet om een battle of the sexes, integendeel. We zoeken het evenwicht tussen draag- en daadkracht, tussen naar binnen keren en naar buiten komen, tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid, tussen zachte waarden en harde waarheden.

Een dag lang kijken we door een nieuwe bril naar onszelf en onze organisatie, om concrete inzichten te oogsten die ieder helpen aan een sterker evenwicht. Zo zetten we de lijn uit voor de échte organisatie van de toekomst, waarin mensen vanuit een bewuste innerlijke balans bouwen aan een samenwerking die op alle vlakken vlotter, bewuster en succesvoller is.

Voor wie?

  • Voor al wie veranderkracht heeft in zijn organisatie
  • Voor al wie naar nieuwe balans in zichzelf en zijn organisatie zoekt

Door wie?

Wouter Torfs (Schoenen Torfs), Frans Colruyt (Colruyt), Joost Callens (Durabrik), Mathi Gijbels (Gijbels) , Toon Bossuyt (Boss paints), Bart Claes (JBC)

Steven & Krist Pauwels, Veerle Miller (Choco)

James Bampfield en Yannick Lierman (Quinx)

Aanpak

De aanpak van een OOTF-dag bestaat uit volgende drie ingrediënten:

  • Ondernemers en zoekende leiders zorgen voor inspiratie.
  • Deelnemers duiken in eigen ervaring en wisselen inzichten uit.
  • Facilitatoren coachen de groep en geven opgedoken inzichten betekenis.

We creëren in elk van onze activiteiten een veilige ruimte voor alle aanwezigen en hanteren daarbij de 4 basisprincipes van OOTF.

Wil je al een voorproefje?

Bekijk hier de video die we op het event van vorig jaar draaiden.

Tarief

390 € (excl. BTW)

Inschrijven

Bereikbaarheid

Google Maps

Bus & Tram
Buslijn 90, 91 of 92 – afstaphalte “Roderveldlaan”
Neem Berchemstationstraat tot de kruising met Filip Williotstraat. BluePoint bevindt zich op uw linker kant.

Parkeren
BluePoint beschikt over een ondergrondse parking en een ruime parking voor het gebouw. Ook in de aanpalende straten kunt u gratis en onbeperkt openbaar parkeren.

Een gedetailleerder routeplan vindt u hier.
BluePoint-Antwerpen-route-plan

Share

Locatie

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem
infoantwerpen@bluepoint.be
T: +32 (0)3 280 45 11

Programma

Boeiende sprekers, fascinerende experimenten, ervaringsgerichte oefeningen en impactvolle contacten: dat is wat je ook dit jaar van de ootf-dag kan verwachten. De namen van de sprekers, zowel uit de groep van initiatiefnemers als daarbuiten, maken we de komende weken bekend. Hier vind je alvast het programma.

9u00 ontvangst

9u45 opening

Yin & yang: of de kunst van het evenwicht

Yin en yang zijn veel meer dan ‘man’ en ‘vrouw’. In een korte introductie worden deze twee fascinerende principes toegelicht én tastbaar gemaakt voor jou en jouw organisatie.

10u00

Inside-out: hoe m/v ben jij?

Inspirerende getuigenisen, een impactvolle persoonlijke ervaring en een dieper inzicht in hoe je zelf functioneert via je persoonlijke balanskaart: da’s deze eerste sessie in een notendop.

Met o.a. persoonlijke getuigenissen van Dominique Leroy (CEO Proximus), Bart en Ann Claes (JBC), Joost en Claudia Callens (Durabrik)

12u30 lunch

14u00

Yin & yang in organisaties: genuine gender issues

Met o.a. inspirational speech ‘M/V in balans’ door Gil Renders (She & Company)

She & Company uncovers hidden potential in your organisation by balancing feminine strength with masculine qualities.

14u45

Yin & yang in jouw organisatie: naar nieuwe balans

Leidt zelfsturing (yin) niet tot stuurloosheid? Moet er geen centrale visie (yang) zijn waarrond draagvlak wordt gecreëerd? In deze sessie zoeken we heel bewust naar de balans tussen yin en yang op de werkvloer…

Met getuigenissen van Jo Mellemans en Elly Huysmans (Het Poetsbureau) en Bruno Dejaeghere en Ank De Wilde (Absolem)

17u15

Closure: Councils Of The Future

17u30- 20u00

Napraten bij een drankje

In samenwerking met:

 

Imagining The Organisation Of The Future

Editie 2018, 18 mei 2018, Bluepont Business Center, Antwerpen

Herbeleef het event

Naar meer yin-yang evenwicht in organisaties

Hoe zit het met jouw mannelijke en vrouwelijke leiderschapskwaliteiten? Zijn die in balans? En in welk type organisatie werk jij? Is er sprake van een klassieke top-down structuur (yang) of van een zelfsturende cultuur (yin)? Op de tweede themadag van OOTF gingen we op zoek naar de balans tussen die twee, om zo mee een antwoord te geven op de vraagstukken en dilemma’s in de bedrijfswereld.

Het idee erachter vertrok bij de vaststelling dat organisaties van oudsher gericht zijn op winst, groei en hiërarchie, met de focus op bevel en controle, op cijfers en expansie. We leven met andere woorden in een eerder mannelijke ‘yang’-cultuur. Steeds meer mensen beseffen echter dat deze patriarchale aanpak niet meer past bij deze tijd.

Samen met een 350-tal mensen uit de bedrijfswereld gingen we op 18 mei dan ook op zoek naar een dieper en grondiger evenwicht tussen yin en yang. In de eerste plaats in onszelf, maar ook in de organisatie waarin we werken. Geen battle of the sexes, integendeel. De focus lag op het evenwicht tussen draag- en daadkracht, tussen naar binnen keren en naar buiten komen, tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid, tussen zachte waarden en harde waarheden.

Door met een nieuwe bril naar onszelf en onze organisatie te kijken, probeerden we concrete inzichten te oogsten die bijdragen aan een sterker evenwicht. Zo zetten we de lijn uit voor de échte organisatie van de toekomst, waarin mensen vanuit een bewuste innerlijke balans bouwen aan een samenwerking die op alle vlakken vlotter, bewuster en succesvoller is.

Aanpak

De aanpak van een OOTF-dag bestaat uit volgende drie ingrediënten:

  • Ondernemers en zoekende leiders zorgen voor inspiratie.
  • Deelnemers duiken in eigen ervaring en wisselen inzichten uit.
  • Facilitatoren coachen de groep en geven opgedoken inzichten betekenis.

We creëren in elk van onze activiteiten een veilige ruimte voor alle aanwezigen en hanteren
daarbij de 4 basisprincipes van OOTF.