fbpx

HEART TIMES – A CALL FOR CONSCIOUS LEADERSHIP

Nog dertig keer slapen en we zijn zover! Op 7 juni vindt de derde themadag plaats van Organisation of the Future: ‘Heart Times. A call for conscious leadership.’ is de titel. Vorige week in de weekendeditie van De Tijd verscheen er een open brief van een twintigtal vooraanstaande ondernemers en leiders met een oproep aan de politiek om na te denken over een lange termijnplan voor ons land dat de waan van de dag en de partijpolitieke tegenstellingen overstijgt. Een mobiliserende oproep voor verandering! Wij, de bezielers van Organisation of the the Future lanceren op 7 juni een gelijkaardige oproep voor bewust en hartsgedragen leiderschap! Wij stellen vast dat we er met de klassieke leiderschapsstijl uit het verleden niet meer komen. Leiderschap enkel vanuit de ratio en puur gebaseerd op data, algoritmen en financiële kerncijfers redt het niet meer.

Angst en onzekerheid waren in vele boardrooms rond en bezorgen managers en bedrijfsleiders rusteloze nachten.  De digitalisering van onze business en de toenemende internationale concurrentie dendert als een sneltrein over ons heen en de oude  ‘predict and control’ principes brengen geen soelaas. Jonge medewerkers danken de klassieke ‘baas’ af en willen empowered en geïnspireerd worden. Aan doemdenkers heeft niemand boodschap maar aan fake goed nieuws evenmin.

Het zijn ‘Hard times’ waarin we verkeren en die willen wij  transformeren in ‘heart times’. Samen met meer dan 500 deelnemers willen we op een interactief event nadenken, brainstormen en aan den lijve en vooral aan het hart ondervinden wat bewust en hartsgedragen leiderschap betekent: waar staan we zelf in ons leiderschap? Waar staat onze organisatie? De hartsgedragen organisatie zet zijn medewerkers niet centraal omdat de winst dan stijgt maar wel omdat deze keuze ‘the right thing to do’ is. De hartsgedragen organisatie verwelkomt zijn medewerkers als mens (whole self) en niet louter als werknemer: niet om hoog te scoren op de rangkings van populaire werkplekken maar omdat deze keuze de basis vormt van duurzame bedrijfsvoering en omdat gelukkige werkplekken bijdragen aan een gelukkigere samenleving.

Een gezonde en hartsgedragen organisatie slaagt er ook in een balans te vinden tussen het individu, de groep  en de hele wereld waarin het opereert. Het volgende niveau kan niet zonder het vorige. Een bedrijf kan zich niet authentiek duurzaam zijn voor de samenleving als het binnenin geen gezonde verbindingen creëert tussen mensen en afdelingen. En omgekeerd. Hoe is die balans in jouw organisatie? Hoe staat het met de interne verbindingen en welke ‘stammen’ leven er in jouw bedrijf? Ligt het hart en de layouteit van je medewerkers bij de collega’s met wie ze samenwerken of bij het grotere geheel? Of bij beide? En hoe ga je daarmee om?

Verwacht je op 7 juni aan een intense en inspirerende dag. Frans Colruyt, voormalig COO van de Colruytgroep en Herna Verhagen, CEO Post.Nl, leggen getuigenis af van hun leiderschapsstijl. Én we nodigen je uit om zelf aan de slag te gaan en te reflecteren over je eigen focus en leiderschap, en die van je organisatie. We beloven nu al, ook in de vraagstelling aan Frans en Herna, om heikele thema’s niet uit de weg te gaan: hoe ga je bv met leveranciers om vanuit hartsgedragen leiderschap? Hoe valt ontslag te rijmen met dit kader?  Een dag van reflectie en inspiratie dus. Maar we gaan ook zingen en samen mediteren!

En natuurlijk sluiten we de dag af met een hele fijne netwerkreceptie! Ik denk uit de grond van mijn hart dat we dat op het einde van de dag meer dan verdiend hebben!

Tot op 7 juni

Wouter Torfs