fbpx
Menu

Councils of the future

COUNCILS OF THE FUTURE

JEZELF EN JE OMGEVING TRANSFORMEREN

Met onze Councils Of The Future brengen we gelijkgestemden samen in kleine groepen, die minstens tweemaal per jaar gedurende twee dagen samenkomen. Onder begeleiding van een ervaren OOTF-facilitator creëer je meerwaarde voor jezelf en elkaar op een diep menselijk en professioneel niveau en verwerf je nieuwe inzichten over persoonlijke en werkgerelateerde thema’s.

Samen bekijken we ook hoe ieder zijn wereld kan innoveren vanuit de principes van verbindend leiderschap. Na elke council wordt een verslagje gemaakt over de transformaties die aan de gang zijn en de adviezen die uit de groepen naar boven komen. De belangrijkste inzichten delen we, steeds met het grootste respect voor ieders privacy, op het online platform.

 


Councildagen zijn telkens weer twee dagen die jezelf en je werkomgeving duurzaam helpen transformeren. De vier intenties van verbindend leiderschap vormen de basis voor een gezonde groepsdynamiek.

OOTF KMO-PORTEFEUILLE

Wist je dat je ons aanbod gedeeltelijk kan financieren via de kmo-portefeuille. Ook voor councils kan deze ingeschakeld worden.

Benieuwd of jouw organisatie hiervoor in aanmerking komt? Ontdek hier de voorwaarden.

 

 

 

Stap jij mee in een van onze nieuwe councils?

OOTF start binnenkort enkele nieuwe councils op, begeleid door een van onze facilitatoren. Wij zoeken iemand die:

Deze councils worden op dit moment opgericht:

OOTF biedt verschillende councils aan voor specifieke profielen, zodat jij als deelnemer zeker bent dat je metgezellen ook voeling hebben met jouw interesseveld. Zie jij een council die jou aanspreekt? Stuur een mailtje naar steven@ootf.be en schrijf je in.

 

 

Jonge starters Council

Ben jij een jonge ondernemer die net zijn eigen zaak is gestart? Maak deel uit van de Jonge Starters-council en treed samen met Life coach Veerle Dobbelaere in contact met gelijkgestemden.

“ Omdat het als jonge, ondernemende vrouw niet makkelijk is een evenwicht te vinden tussen alle rollen die je even schitterend wil spelen: partner, ouder, leider, vriend,…is het niet enkel waardevol maar ook erg zinvol om tijdig te kijken naar wat voor jou een goed evenwicht is. En waar je leer beter dan in een veilige kring van mensen die uit ervaring weten waar jij het over hebt!”

 

shared leadership COUNCIL

Ben jij als leider in je organisatie aan de slag met gedeeld leiderschap, zelfsturing en zelforganisatie? In deze council wissel je hierover uit met andere leiders. Je leert van gelijkgestemden en reflecteert op de specifieke uitdagingen waarmee je in dit proces te maken krijgt? Ontdek samen met Peter plusquin en Dette van Zeeland hoe je collectieve en persoonlijke wijsheid nog effectiever kunt uitnodigen in je organisatie?

"Het installeren van een cultuur van vertrouwen, een organisatiestructuur met heldere kaders en nieuwe vormen van samenwerken vraagt om een andere manier van kijken, naar jezelf en naar je medewerkers. Best een pittig proces, waarin ondersteuning van peers wenselijk is.

 

COACH COUNCIL

Ben je zelf een coach: life, wellness, spiritual, emotional, career, of andere? Maak tijdens de Coach Council verbinding met andere coaches onder begeleiding van ervaren OOTF-facilitator  Micky Masset.

"Thuiskomen, uitgedaagd en gehoord worden in een diepe bedding van gelijkgestemden - wie heeft dat niet nodig?

Coachen is vaak een eenzaam vak en toch heeft elke coach behoefte aan voeding, inspiratie, zichzelf af en toe heruitvinden, in vraag stellen, ondersteuning, batterijen opladen. Dat en nog veel meer is het potentieel van een council voor coaches."

 
IT-leiders Council

Ben jij zelf een manager in een IT-afdeling of leidt je je eigen IT-bedrijf? Word ook lid van de IT-leiders-council, en ga samen met leiderschapscoach Jan Rauter op zoek naar oprechte verbinding met andere leiders.

“Of je nu een techneut bent die met mensen werkt of een “people” mens die met technologie werkt, iedereen heeft behoefte om af en toe aan geen enkel impliciete of expliciete verwachting te hoeven beantwoorden. Als we daar bovenop in een vriendschappelijke sfeer kunnen leren en uitgedaagd worden door andere ervaringsdeskundigen, hebben we voedende omgeving gecreëerd. Gooi daar nog af en toe een dieper inzicht in de werking van onze systemen bovenop en hebt een council gevonden die je nooit meer loslaat.”

 

 

 

Past jouw profiel of van iemand die jij kent bij een van deze councils? Neem dan contact op met steven@OOTF.be.

DE MOSTERD VAN JAMES

Het was James Bampfield, mede-initiatiefnemer van OOTF, die een tiental jaar geleden het idee kreeg om gelijkgestemden samen te brengen in councils. Zo ontstond o.a. de oorspronkelijke CEO-Council van Organisation Of The Future, met Wouter Torfs, Frans Colruyt, Joost Callens, Toon Bossuyt, Mathi Gijbels en Bart Claes, en die James tot op vandaag nog steeds begeleidt. Vandaar was het slechts een kleine stap om councils ook via OOTF aan te bieden. Zo gezegd, zo gedaan: ondertussen telt het OOTF-netwerk al meer dan 14 councils.SOORTEN COUNCILS


LEADERSHIP COUNCILS

Voor elke verbindende leider die actief is in een bedrijf of organisatie en die zich wil verbinden met peers. Elke groep heeft zijn specifieke ‘rode draad’ die de basis vormt van de samenkomsten. Op dit moment bestaat er een hele mix van leadership councils:

 • CEO-councils met bedrijfs- of organisatieleiders en directieleden.
 • Synchonicity-councils, die op een organische manier ontstaan
  en waarin na verloop van tijd de rode draad duidelijk wordt.
 • Women & men councils, die enkel uit vrouwen of mannen bestaan.
  De deelnemers geven aan dat ze zich beter en veiliger voelen bij iemand met hetzelfde gender.
 • HR-councils, met HR-verantwoordelijken
 • ...

De leadership councils worden georganiseerd met 6 tot 8 deelnemers en begeleid door een facilitator. Je schrijft je in voor een jaarpakket van 2 x een tweedaagse en betaalt € 1000 per tweedaagse, exclusief de kosten voor verblijf en catering. Deze wordt in onderling overleg door de groep zelf bepaald. De verblijf- en cateringkosten van de facilitator worden gedeeld door het aantal deelnemers. Een leadership-council geeft je ook recht op gratis toegang van het council-café en op minstens 15% korting op alle initiatieven van OOTF gedurende een jaar. Bovendien kan je tijdens een tweedaagse een gast uitnodigen uit het netwerk van OOTF om een middag of avond lang voor extra inspiratie te zorgen. Ook de kosten van dit bezoek zijn in de prijs vervat.

PUBLIC SECTOR COUNCILS

Deze councils zijn iets groter en verzamelen enkel mensen die werken in eenzelfde openbare sector. Op dit moment kan je intekenen op:

 • onderwijscouncils, voor wie in het onderwijs werkt.
 • councils ‘lokaal bestuur’, voor lokale bestuurders.
 • non-profitcouncils, voor al wie werkt in een non-profit organisatie.

De public sector councils worden georganiseerd voor groepen vanaf 10 deelnemers, onder begeleiding van een facilitator. Je schrijft je in voor een jaarpakket van 2 x een tweedaagse en betaalt € 650 per tweedaagse, exclusief de kosten voor verblijf en catering. Deze wordt in onderling overleg door de groep zelf bepaald.

YOUNG POTENTIAL COUNCILS

We willen ook jongeren die minder financiële draagkracht hebben de kans geven om zich mee te engageren in onze councils. Je schrijft je in voor een jaarpakket van 2 x een tweedaagse en betaalt een verlaagd tarief van € 650 per tweedaagse, exclusief de kosten voor verblijf en catering. Gaandeweg wil OOTF ook een sponsoringprorgramma opzetten waarmee ze de prijs voor jongeren en NGO’s kunnen drukken.


Voor de opstart van een allereerste council, stelt OOTF de groep samen, wijst een facilitator toe én organiseert een live kennismakingsavond. Hiervoor worden geen kosten aangerekend. Verder streeft OOTF naar een overschot per council om de werking en beweging te financieren.

DEELNEMEN OF ZELF EEN OOTF-COUNCIL OPSTARTEN? STUUR EEN MAILTJE NAAR STEVEN@OOTF.BE.


“Ik startte onze OOTF-Council met een meditatie, gevolgd door een korte ‘check-in’: wat is momenteel het belangrijkste in je leven? Ook ik deelde mijn verhaal, hoewel ik twijfelde of mijn zachte ‘yin’ benadering wel ‘genoeg’ ging zijn. Mijn openhartigheid had een positieve impact op de groep. Zo voelde ik me meer op m’n gemak en voelde ik meer vrijheid om hen op mijn eigen manier te begeleiden. Daarna kregen ze 20 minuten om hun levenslijn voor te bereiden. Nadien deden we er de hele dag over om ze aan elkaar te vertellen. Wat meteen duidelijk werd: hoe goed de groep naar elkaar kon luisteren, hun inlevingsvermogen, steun, hulpvaardigheid, eerlijkheid en het respect voor wat mensen deelden. Prachtig…”  

-Yannick Lierman, OOTF-facilitator