fbpx
Menu

Councils of the future

VERBINDEN, INSPIREREN EN VAN ELKAAR LEREN

Een Council Of The Future is een groepje van 6 tot 8 peers die minstens tweemaal per jaar samenkomen om elkaar te inspireren en adviseren vanuit het hart, hoofd en de buik. Eigen kracht in kwetsbaarheid staat centraal voor het bouwen van steeds sterkere onderlinge verbinding. Een OOTF-facilitator leidt elke tweedaagse in goede banen. Er wordt een programma samengesteld op maat van de behoeften van de groep. En we maken natuurlijk ook veel plezier.

De vier intenties van verbindend leiderschap vormen de basis voor de onderlinge groepsdynamiek. We vragen dan ook aan elk council-lid om deze te ondertekenen.

HOE GAAT HET CONCREET IN ZIJN WERK?

 • Jij geeft aan dat je interesse hebt en vanuit welke behoefte je in een council wil stappen.
 • OOTF helpt je om peers te vinden om samen een OOTF-Council mee te vormen.
 • Na een kennismakingsavond met een van onze OOTF-facilitators, wordt de ‘go’ gegeven voor een Counciltraject met een engagement van telkens 1 jaar. Twee keer per jaar ga je dan samen met je council op tweedaagse onder begeleiding van je OOTF-facilitator.
 • Je betaalt een vast bedrag van € 1000 per council-tweedaags (excl. btw en excl. verblijf en catering die je ter plaatse betaalt.) Hiervoor krijg je ook een aantal andere voordelen en kortingen voor initiatieven van OOTF.

Inbegrepen in de deelnamekost:

 • Samenstellen van je nieuwe council
 • Organisatie en faciliteren van de kennismakingsavond
 • Organisatie en faciliteren van 2 x Council-tweedaagse (contact vooraf, voorbereiding, tweedaagse, nazorg)
 • Faciliteren van het tussentijdse contact
 • 1x per jaar gratis deelname aan een Council Café: de leden van alle councils komen een avond lang samen.
 • Korting op het jaarlijks OOTF-event en korting op alle andere OOTF-activiteiten
 • Korting op alle tools die OOTF ontwikkelt en ter beschikking stelt op het content platform.
 • OOTF-nieuwsbrief

WIL JE DEELNEMEN OF ZELF EEN OOTF-COUNCIL OPSTARTEN?

Contacteer ons


DE MOSTERD VAN JAMES

Het was James Bampfield, mede-initiatiefnemer van OOTF, die een tiental jaar geleden het idee kreeg om gelijkgestemden samen te brengen in councils. Zo ontstond o.a. de oorspronkelijke CEO-Council van Organisation Of The Future, met Wouter Torfs, Frans Colruyt, Joost Callens, Toon Bossuyt, Mathi Gijbels en Bart Claes, en die James tot op vandaag nog steeds begeleidt. Vandaar was het slechts een kleine stap om councils ook via OOTF aan te bieden.

Zo gezegd, zo gedaan: ondertussen telt het OOTF-netwerk al enkele ‘CEO-councils’ en ‘women-councils’, waarin enkel vrouwen samenkomen. Er is een HR-council met HR-verantwoordelijken en er zijn zelfs ‘synchronicity councils’, die samengesteld zijn vanuit het toeval.

Yannick Lierman, OOTF-facilitator:

“Ik startte onze OOTF-Council met een meditatie, gevolgd door een korte ‘check-in’: wat is momenteel het belangrijkste in je leven? Ook ik deelde mijn verhaal, hoewel ik twijfelde of mijn zachte ‘yin’ benadering wel ‘genoeg’ ging zijn. Mijn openhartigheid had een positieve impact op de groep. Zo voelde ik me meer op m’n gemak en voelde ik meer vrijheid om hen op mijn eigen manier te begeleiden. Daarna kregen ze 20 minuten om hun levenslijn voor te bereiden. Nadien deden we er de hele dag over om ze aan elkaar te vertellen. Wat meteen duidelijk werd: hoe goed de groep naar elkaar kon luisteren, hun inlevingsvermogen, steun, hulpvaardigheid, eerlijkheid en het respect voor wat mensen deelden. Prachtig…”