fbpx
Menu

OOTF GATHERING 22 MAART

“OOK DEZE CRISIS IS EEN KOSTBAAR EN ZINVOL ONDERDEEL VAN JE UNIEKE VERHAAL.”

Na 1 jaar corona maakten Krist Pauwels en James Bampfield de balans op. Ze voerden een openhartig gesprek met Jef Colruyt (Colruyt Group), Lise Conix (Schoenen Torfs), Joris Beckers (TML) en An Miller (actrice en onderneemster). Welke rol heeft de crisis in hun leven en organisaties gespeeld? Wat hebben ze gewonnen? Wat hebben ze verloren? Maar vooral: hoe vonden zij een nieuw evenwicht?

DENKEN IN WINNAARS VS LOSERS
IS NIET MEER VAN DEZE TIJD

Dat er verliezers en winnaars zijn van de pandemie is wel duidelijk. Zowel op persoonlijk, professioneel als maatschappelijk vlak. “Als je blijft vastzitten in dat gevoel van winst of verlies,” vertellen Krist in zijn inleiding, “dan beleeft de winnaar zijn roes als dé werkelijkheid en ziet de verliezer de kansen niet die onder zijn tegenslag verborgen liggen.” Dat biedt natuurlijk weinig perspectief voor groei. En zo versterk je de win-lose cultuur die al zoveel druk legt.

OOTF nodigt uit om een stapje dieper te gaan. En te zoeken naar de betekenis van deze pandemie in de levensloop van mens, organisatie of samenleving. James: “Door de vraag naar betekenis te stellen, zie je de hele crisis als een fase in het unieke pad dat je leven is. Op dat moment ebt het gevoel van winst of verlies weg.” Dat schept niet alleen rust, houvast, perspectief, maar ook goesting om verder te gaan.

Hieronder alvast enkele fragmenten uit de gathering. Helemaal onderaan deze pagina vind je de inschrijvingslink naar de hele uitzending.

Krist & James in gesprek met An Miller en Joris Beckers: over verantwoordelijkheid nemen en je GSM afzetten


“Hoe steviger de wortels van je organisatie, hoe beter je zo’n storm doorstaat.”

- Jef Colruyt, Colruyt Group
 


 

 

 

Lise Conix, Schoenen Torfs: We hebben moeten leren om ons niet te laten verlammen door de angst. Het komt er net op aan om veerkracht te tonen en heel hard te durven kiezen voor de kansen die er evengoed zijn. Bij Torfs zie je dat wat we vooraf al belangrijk vonden, nu alleen nog maar belangrijker is geworden.

 

 

“Op 1 jaar tijd transformeerde ik van actrice naar onderneemster.”

- An Miller, actrice en onderneemster

 

 

 

Joris Beckers, Tomorrowland: Ik heb mezelf op een bepaald moment gedwongen in quarantaine gezet. Zo'n moment van absolute isolatie: dat heeft me deugd gedaan. Ik heb daar veel geleerd.

Je kan de volle 2 uur uitzending bekijken met warme gesprekken, interessante kijkersvragen en een intens stiltemoment. Vul het onderstaande formulier in, we vragen een vrije gift (minimum €10) om de kosten te dekken. 

Inschrijvingsformulier

In de volgende stap word je naar de betaalterminal geleid om jouw online betaling uit te voeren.