fbpx
Menu

WHATS NEXT

Beleving Blog
5 Min leestijd

Op vrijdag 21 augustus organiseerden we onze eerste What’s Next bijeenkomst met als thema:

 

Verbinden in tijden van verandering

Het is nog onzeker wat dit najaar ons brengt. We moeten vooruitgaan, maar hoe? Gaan we het als bedrijf of organisatie overleven? Als deze crisis één ding duidelijk maakt is het dat we meer dan ooit de koppen, harten en handen bij elkaar moeten steken. Zodat we zuurstof kunnen tanken voor onszelf en onze organisaties. Zodat we elkaar vinden, elkaar perspectief bieden en samen het hoofd boven water houden.

Het werd een zonnige dag waarop de deelnemers letterlijk en figuurlijk zuurstof konden tanken en de mogelijkheid kregen om ruimte te creëren in hoofd, hart en buik.

 

We vroegen Luc Limière wat deze dag voor hem betekende:

OOTF heeft voor mij een duidelijk antwoord gegeven op de vraag What’s next?

Door een kader te scheppen met aandacht voor gezondheid, respect en psychologische veiligheid, kwamen wij gelijk op een dieper niveau van verbinding.

De keuze van de Baarbeekhoeve heeft daar zeker toe bijgedragen.

 

“Verbinding van mensen” was ook het thema dat bovenaan de lijst van verwachtingen voor deze dag stond bij de meeste van de 20 deelnemers.

Op een zorgvuldige, eenvoudige en toch duidelijke manier hebben Steven en James deze verwachtingen ruim overstegen.

De openhartige getuigenis van Wouter Torfs over de afgelopen maanden gaf een boost aan inspiratie om als leider moedig om te blijven gaan met onze uitdagingen.

Steven leerde ik nog beter kennen vanuit zijn authentieke manier om af te stemmen op onszelf dankzij zijn geleide meditatie.

James liet ons gelijk bewegen met een chigong oefening, waardoor de energie letterlijk begon te stromen in de groep.

De eenvoud en impact van zijn model 'Verticale & Horizontale Energie' leeft bij me door. Ik ervaar nu beter dan ooit hoe ik verticaal kan afgestemd blijven op mezelf en in mijn kracht kan blijven staan.

Terwijl ik van daaruit grondiger horizontaal kan verbinden met de ander binnen de realiteit van de corona chaos rondom ons.

Het idee om ons een feeling te geven van een ‘council’ was super verrijkend. Door in de voormiddag de thema’s te verzamelen en te oefenen met het model, konden we dat in de namiddag in de praktijk omzetten door samen in gesprek te gaan in subgroepen. Het effect was dat we de kracht en waardevolle antwoorden in onszelf konden vinden en samen ervaren.

Dat maakt dat ik opgeladen, geïnspireerd en vooral voldaan en gelukkig huiswaarts terugkijk op deze dag. Smaakt naar nog. Wanneer is de volgende council?

Luc Limère

Founder GroWise

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende WHATS NEXT? Stuur een mailtje naar info@ootf.be

Meer interessante artikels

Bekijk alle nieuwsberichten