fbpx
Menu

Charter van verbindend leiderschap


DE VIER INTENTIES VAN ORGANISATION OF THE FUTURE

Organisation Of The Future is gebaseerd op vier principes van verbindend leiderschap, samengevat in een charter. Door dit te ondertekenen, toon je de intentie om op een authentieke, verantwoordelijke, geëngageerde en betrouwbare manier in leven en werk te willen staan. Zo vormen we een inspirerend en verbindend netwerk dat winst oplevert voor onszelf, onze omgeving en de hele samenleving.


AUTHENTICITEIT
love of learning ● transparantie ● openheid● water

Ik kies voor authenticiteit door mezelf te tonen zoals ik ben, transparant te zijn en open gedrag bij anderen te stimuleren. Mijn intentie is om altijd te willen leren en mezelf te blijven ontwikkelen. Nieuwe ervaringen, perspectieven en dimensies bekijk ik zonder oordeel.

VERANTWOORDELIJKHEID
begrip ● dienstbaarheid ● vuur

Ik ga voor verantwoordelijkheid door eerst en vooral begrip te tonen voor mezelf en de wereld om me heen. Van daaruit doe ik wat nodig is om mezelf, mijn omgeving en de samenleving duurzaam te doen evolueren.


ENGAGEMENT
ruimte bewust delen ● geven & nemen ● balans ● lucht

Ik ga voor engagement door te streven naar een natuurlijke balans wanneer ik me verbind met mezelf en anderen. Dat doe ik door niet meer en niet minder ruimte te nemen dan me toehoort op zowel materieel, fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

VERTROUWEN
kwetsbaarheid ● generositeit ● open source ● aarde

Ik ga voor vertrouwen door me volledig en kwetsbaar te laten zien, genereus ervaringen te delen en best practices te tonen. In de overtuiging dat dit echt bijdraagt aan het welzijn van mezelf én het geheel.

EEN ZELFLEREND PLATFORM

Er is geen politieagent die bepaalt wie al dan niet trouw is aan deze basisprincipes van OOTF. Maar het is net de bedoeling dat ze tot leven komen in het zelflerende netwerk waarvan je deel uitmaakt. Laat dus zien hoe jij in leven en werk staat en deze intenties probeert waar te maken. Spreek er ook andere ondertekenaars op aan. Net door er samen bewust mee om te gaan, geven we ze vorm. 

We hopen van harte dat je meedoet: hoe meer mensen dit charter ondertekenen, hoe groter de beweging naar een mensgerichte economie en samenleving.

DOE MEE EN GA VOOR VERANDERKRACHTONTDEK DE ONDERTEKENAARS