fbpx
Menu

Het verhaal van OOTF

ONZE MISSIE

Een levend netwerk vormen van mensen die vanuit een diepe, liefdevolle en bewuste verbinding zichzelf, hun organisatie en de wereld om hen heen doen groeien.

OOTF wil eerst en vooral tegemoet komen aan de steeds grotere persoonlijke behoefte naar meer zuurstof, verdieping en verbinding. Het is fascinerend hoe mensen elkaar dragen en inspireren wanneer ze samenkomen vanuit échte, authentieke connectie met elkaar.


Daarnaast nodigen we iedereen uit om vérder te gaan. En om samen met alle andere verbindende leiders niet enkel onszelf of onze organisaties te transformeren, maar ook de hele samenleving. 

Of het nu gaat om economie, onderwijs, zorg, justitie, politiek of andere systemen die ons dagelijkse leven dragen: ze hebben allemaal nood aan een vernieuwing die elk van ons van onderuit mee mogelijk kan maken.

Zo gaan persoonlijke én gemeenschappelijke transformatie hand in hand bij OOTF.

"Of het nu gaat om economie, onderwijs, zorg, justitie, politiek of andere systemen die ons dagelijkse leven dragen: ze hebben allemaal nood aan vernieuwing. En die kan elk van ons van onderuit mee mogelijk kan maken."


EVENTS, COUNCILS, DIGITAAL PLATFORM EN BELEIDSADVIES

Elk jaar organiseren we met OOTF een aantal online en live thema-evenementen rond nieuwe manieren van samenwerken en -leven. We nodigen alle verbindende leiders en mensen met veranderkracht in hun organisatie uit voor een boeiende en interactieve ervaringsreis vol inspiratie, verwondering en écht contact.

Onze Councils Of The Future zijn vaste groepen van peers die regelmatig samenkomen tijdens een tweedaagse. De deelnemers inspireren en ondersteunen elkaar vanuit een steeds sterkere verbinding. Persoonlijke verhalen, best practices en advies worden intens uitgewisseld. Samen bekijken we ook hoe ieder zijn wereld kan innoveren vanuit de principes van verbindend leiderschap.

De councils worden begeleid door een OOTF-facilitator. Na elke council wordt een verslag gemaakt over de transformaties die aan de gang zijn en de adviezen die uit de groepen naar boven komen. OOTF bundelt deze adviezen op haar online platform en giet ze ook in een jaarlijks beleidsrapport voor de overheid.

ONTDEK DE VERSCHILLENDE COUNCILTYPES 

Op ons contentplatform willen we alle inzichten, belevingen en getuigenissen delen met het hele OOTF-netwerk. Zodat de kennis die jij in je groep ‘downloadt’, ook beschikbaar is voor het hele netwerk.


In het beleidsadvies aan het eind van het jaar komen we terug op de belangrijkste transformaties en inzichten in de OOTF-beweging. Zo werk je in een council of op een evenement niet enkel aan jezelf, maar evengoed aan de wereld om je heen. En zo proberen we ervoor te zorgen dat de ideeën die van onderuit groeien, van bovenuit kansen krijgen.

 

FINANCIËLE AFSPrAKEN

Organisation Of The Future is een BV met ethisch winstoogmerk. We willen een zelfvoorzienende economische speler zijn die niet afhankelijk is van subsidies, maar wel steunt op zijn netwerk van geëngageerde mensen. We hanteren volgende financiële principes: 

Inkomsten worden tot nog toe gebruikt om een deel van de kost te vergoeden voor de uitbouw, het dagelijkse beheer, de communicatie en de organisatie van de OOTF-initiatieven. 

Als er in de toekomst een overschot zou komen, dan wordt deze:

  • geïnvesteerd in de uitbouw van de beweging;
  • deels in een fonds gestort, dat als ondersteuner kan optreden voor maatschappelijke doelen die in lijn liggen met de missie van OOTF;
  • enkel aan aandeelhouders uitgekeerd in ruil voor gemaakte kosten, niet om extra meerwaarde op de investering te creëren.

SAMEN OP WEG NAAR DE ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST

De dagelijkse leiding van OOTF is in handen van choco. De grote lijnen worden uitgezet in een maandelijkse kernmeeting met Krist, Steven en Veerle van choco, met James en Micky van Quinx en met Wouter Torfs. Onze ondersteunende aandeelhouders zijn Frans Colruyt, Bart Claes, Toon Bossuyt, Mathi Gijbels en Joost Callens. Ze zijn welkom op alle meetings en we houden hen regelmatig op de hoogte van de gang van zaken.

MAAK KENNIS MET DE INITIATIEFNEMERS