fbpx

Over OOTF

Het verhaal

Organisaties als bron van inspiratie en bruggenbouwers naar morgen

Economie en samenleving maken een stevige transitie mee. Bedrijven en organisaties zijn hierin een cruciale factor, met een enorme impact en creatieve kracht. Willen we echt een verschil maken, dan moeten we durven groeien naar nieuwe manieren van samenwerken en -leven. Naar bedrijven en organisaties die succesvol groeien, op een manier die elk individu én de hele maatschappij deugd doet. Want dat is de weg die Organisation Of The Future uit wil.

Ervaringsgericht leren

OOTF wil meer zijn dan enkel een platform van uitwisseling, maar wil een leerplatform zijn waarop mensen elkaar inspireren vanuit hun persoonlijke ervaringen. We geloven immers dat duurzame verandering er pas komt vanuit persoonlijke groei en introspectie. Dit aspect maakt dan ook integraal deel uit van deze beweging.

Samen op weg naar de organisatie van de toekomst

Dit initiatief wordt gestuurd door Wouter Torfs, Quinx en Choco. De eerste twee zijn deel van een CEO-Council, die reeds een achttal jaren samenkomt en waarvan de ander deelnemers OOTF actief mee ondersteunen: Frans Colruyt, Bart Claes, Toon Bossuyt, Joost Callens en Mathi Gijbels. Vijf inhoudelijke pijlers én de vier principes van authentiek leiderschap vormen de basis van deze beweging.

Events met een blijvende indruk

Op 20 april 2017 organiseerden we een eerste ervaringsdag met meer dan 160 bedrijfsleiders en organisatieverantwoordelijken van gelijkgezinde organisaties en bedrijven: Imagining The Organisation Of The Future. Via inspiratiessessies en getuigenissen deelden we ervaringen en wierpen we vragen op die ons helpen verdere stappen te zetten richting de organisatie van de toekomst.

Op 18 mei 2018 breidden we er een vervolg aan: samen met een 350-tal mensen dompelden we ons onder in het yin-yangevenwicht in organisaties en onszelf. Want ook daar start de weg naar de organisaties van de toekomst.

Bezoek de terugblikpagina’s voor enkele impressies van editie 2017, editie 2018 en editie 2019.

Foto Siska Vandecasteele