fbpx

Teken het Charter

CHARTER

Principes van Authentiek Leiderschap

De 4 principes van authentiek leiderschap kan je vergelijken met een ethische gedragscode voor mensen, bedrijven en organisaties. Door ze te ondertekenen toon je dat je op een bewuste manier in het leven en werk staat, en op een integere manier met de mensen rondom je heen wil omgaan.

 

Authenticiteit

Ik kies voor authenticiteit door mezelf te tonen zoals ik ben, transparant te zijn en open gedrag bij anderen te stimuleren. Mijn intentie is om altijd te willen leren en mezelf te blijven ontwikkelen. Nieuwe ervaringen, perspectieven en dimensies bekijk ik zonder oordeel.

kapstokken > love of learning / transparantie / openheid

Verantwoordelijkheid

Ik ga voor verantwoordelijkheid door eerst en vooral begrip te tonen voor mezelf en de wereld om me heen. Van daaruit doe ik wat nodig is om mezelf, mijn omgeving en de samenleving duurzaam te doen evolueren.

kapstokken > begrip, dienstbaarheid

Engagement

Ik ga voor engagement door te streven naar een natuurlijke balans wanneer ik me verbind met mezelf en anderen. Dit doe ik door niet meer en niet minder ruimte te nemen dan me toehoort op zowel materieel, fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

kapstokken > ruimte bewust delen, geven en nemen, balans

Vertrouwen

Ik ga voor vertrouwen door me volledig en kwetsbaar te laten zien, genereus ervaringen te delen en best practices te tonen. In de overtuiging dat dit echt bijdraagt aan het welzijn van mezelf én het geheel.

kapstokken > kwetsbaarheid, generositeit, open source