fbpx

Teken het Charter

CHARTER

Principes van Authentiek Leiderschap

Wie de 4 principes van authentiek leiderschap ondertekent, toont zijn of haar intentie om op een bewuste manier in het leven en werk staan. En op een integere manier met de omgeving en de wereld om te gaan.

En het woord ‘intentie’ mag je letterlijk nemen: niemand is elke dag perfect, en niemand zal elke dag 100% volgens het charter leiden. Belangrijk is wel om er kwetsbaar mee om te gaan, en anderen op hun verantwoordelijkheid aan te spreken. Zo creert het een lerende omgeving, waarin je elkaar steunt en stuurt en niet blokkeert.

We hopen van harte dat je meedoet: hoe meer mensen dit charter ondertekenen, hoe groter de beweging naar een mensgerichte economie en samenleving. Doe je mee?

Authenticiteit

Ik kies voor authenticiteit door mezelf te tonen zoals ik ben, transparant te zijn en open gedrag bij anderen te stimuleren. Mijn intentie is om altijd te willen leren en mezelf te blijven ontwikkelen. Nieuwe ervaringen, perspectieven en dimensies bekijk ik zonder oordeel.

kapstokken > love of learning / transparantie / openheid

Verantwoordelijkheid

Ik ga voor verantwoordelijkheid door eerst en vooral begrip te tonen voor mezelf en de wereld om me heen. Van daaruit doe ik wat nodig is om mezelf, mijn omgeving en de samenleving duurzaam te doen evolueren.

kapstokken > begrip, dienstbaarheid

Engagement

Ik ga voor engagement door te streven naar een natuurlijke balans wanneer ik me verbind met mezelf en anderen. Dit doe ik door niet meer en niet minder ruimte te nemen dan me toehoort op zowel materieel, fysiek, mentaal en emotioneel gebied.

kapstokken > ruimte bewust delen, geven en nemen, balans

Vertrouwen

Ik ga voor vertrouwen door me volledig en kwetsbaar te laten zien, genereus ervaringen te delen en best practices te tonen. In de overtuiging dat dit echt bijdraagt aan het welzijn van mezelf én het geheel.

kapstokken > kwetsbaarheid, generositeit, open source