fbpx
Menu

Councils of the future

COUNCILS OF THE FUTURE

JEZELF EN JE OMGEVING TRANSFORMEREN

Met onze Councils Of The Future brengen we gelijkgestemden samen in kleine groepen, die minstens tweemaal per jaar gedurende twee dagen samenkomen. Onder begeleiding van een ervaren OOTF-facilitator creëer je meerwaarde voor jezelf en elkaar op een diep menselijk en professioneel niveau.


Samen bekijken we ook hoe ieder zijn wereld kan innoveren vanuit de principes van verbindend leiderschap. Na elke council wordt een verslagje gemaakt over de transformaties die aan de gang zijn en de adviezen die uit de groepen naar boven komen. De belangrijkste inzichten delen we, steeds met het grootste respect voor ieders privacy, op het online platform.

Councildagen zijn telkens weer twee dagen die jezelf en je werkomgeving duurzaam helpen transformeren. De vier intenties van verbindend leiderschap vormen de basis voor een gezonde groepsdynamiek.

Stap jij mee in een van onze nieuwe councils?

OOTF start binnenkort enkele nieuwe councils op, begeleid door een van onze facilitatoren. Wij zoeken iemand die:

Deze councils worden op dit moment opgericht:

CEO council

Er zijn nog 4 plaatsen vrij voor CEO’s van een bedrijf of organisatie met meer dan 50 personen.

HR council

Wij zoeken nog 8 mensen met een verantwoordelijke functie in Human Ressources bij grote bedrijven of KMO’s.

Past jouw profiel of van iemand die jij kent bij een van deze councils? Neem dan contact op met steven@OOTF.be.
SOORTEN COUNCILS


LEADERSHIP COUNCILS

Voor elke verbindende leider die actief is in een bedrijf of organisatie en die zich wil verbinden met peers. Elke groep heeft zijn specifieke ‘rode draad’ die de basis vormt van de samenkomsten. Zo zijn er bijvoorbeeld:

  • CEO-councils voor bedrijfs- of organisatieleiders en directieleden.
  • Mix & match-councils, die op een organische manier ontstaan
    en waarin na verloop van tijd de rode draad duidelijk wordt.
  • Women & men councils, die enkel uit vrouwen of mannen bestaan.
    De deelnemers geven aan dat ze zich beter en veiliger voelen bij iemand met hetzelfde gender.

De leadership councils worden georganiseerd met 6 tot 8 deelnemers en begeleid door een facilitator. Je schrijft je in voor een jaarpakket van 2 x een tweedaagse en betaalt € 1000 per tweedaagse, exclusief de kosten voor verblijf en catering. Deze wordt in onderling overleg door de groep zelf bepaald. De verblijf- en cateringkosten van de facilitator worden gedeeld door het aantal deelnemers. Een leadership-council geeft je ook recht op gratis toegang van het council-café en op minstens 15% korting op alle initiatieven van OOTF gedurende een jaar. Bovendien kan je tijdens een tweedaagse een gast uitnodigen uit het netwerk van OOTF om een middag of avond lang voor extra inspiratie te zorgen. Ook de kosten van dit bezoek zijn in de prijs vervat.

PUBLIC SECTOR COUNCILS

Deze councils zijn iets groter en verzamelen enkel mensen die werken in eenzelfde openbare sector. Op dit moment kan je intekenen op:

  • onderwijscouncils, voor wie in het onderwijs werkt.
  • councils ‘lokaal bestuur’, voor lokale bestuurders.
  • non-profitcouncils, voor al wie werkt in een non-profit organisatie.

De public sector councils worden georganiseerd voor groepen vanaf 10 deelnemers, onder begeleiding van een facilitator. Je schrijft je in voor een jaarpakket van 2 x een tweedaagse en betaalt € 650 per tweedaagse, exclusief de kosten voor verblijf en catering. Deze wordt in onderling overleg door de groep zelf bepaald.

YOUNG POTENTIAL COUNCILS

We willen ook jongeren die minder financiële draagkracht hebben de kans geven om zich mee te engageren in onze councils. Je schrijft je in voor een jaarpakket van 2 x een tweedaagse en betaalt een verlaagd tarief van € 650 per tweedaagse, exclusief de kosten voor verblijf en catering. Gaandeweg wil OOTF ook een sponsoringprorgramma opzetten waarmee ze de prijs voor jongeren en NGO’s kunnen drukken.


Voor de opstart van een allereerste council, stelt OOTF de groep samen, wijst een facilitator toe én organiseert een live kennismakingsavond. Hiervoor worden geen kosten aangerekend. Verder streeft OOTF naar een overschot per council om de werking en beweging te financieren.

DEELNEMEN OF ZELF EEN OOTF-COUNCIL OPSTARTEN? STUUR EEN MAILTJE NAAR STEVEN@OOTF.BE.OOTF KMO-PORTEFEUILLE

Je kan ons aanbod gedeeltelijk financieren via de kmo-portefeuille. Ook voor councils kan deze ingeschakeld worden.

Benieuwd of jouw organisatie hiervoor in aanmerking komt? Ontdek hier de voorwaarden.DE MOSTERD VAN JAMES

Het was James Bampfield, mede-initiatiefnemer van OOTF, die een tiental jaar geleden het idee kreeg om gelijkgestemden samen te brengen in councils. Zo ontstond o.a. de oorspronkelijke CEO-Council van Organisation Of The Future, met Wouter Torfs, Frans Colruyt, Joost Callens, Toon Bossuyt, Mathi Gijbels en Bart Claes, en die James tot op vandaag nog steeds begeleidt. Vandaar was het slechts een kleine stap om councils ook via OOTF aan te bieden.

Zo gezegd, zo gedaan: ondertussen telt het OOTF-netwerk al enkele ‘CEO-councils’ en ‘women-councils’, waarin enkel vrouwen samenkomen. Er is een HR-council met HR-verantwoordelijken en er zijn zelfs ‘synchronicity councils’, die samengesteld zijn vanuit het toeval.


“Ik startte onze OOTF-Council met een meditatie, gevolgd door een korte ‘check-in’: wat is momenteel het belangrijkste in je leven? Ook ik deelde mijn verhaal, hoewel ik twijfelde of mijn zachte ‘yin’ benadering wel ‘genoeg’ ging zijn. Mijn openhartigheid had een positieve impact op de groep. Zo voelde ik me meer op m’n gemak en voelde ik meer vrijheid om hen op mijn eigen manier te begeleiden. Daarna kregen ze 20 minuten om hun levenslijn voor te bereiden. Nadien deden we er de hele dag over om ze aan elkaar te vertellen. Wat meteen duidelijk werd: hoe goed de groep naar elkaar kon luisteren, hun inlevingsvermogen, steun, hulpvaardigheid, eerlijkheid en het respect voor wat mensen deelden. Prachtig…”  

-Yannick Lierman, OOTF-facilitator